社交軟件登錄:

申請成為居民
快捷導航
搜索
熱搜: 活動 交友 discuz
查看: 438|回復: 11

接龍:開學講鬼故

國務大臣

文化、藝術、體育及媒體事務大臣

臨時議會議員

存款

話說我啱啱先喺學校補完課,你都知啦,作為一個中五學生日日嘅行程就係補課、補課再補課。我頭先喺柴灣上咗往堅尼地城嘅地鐵,以往都係喺上環就落車。但今日㗎車好似怪怪地,車上面人唔多,我呢箱車卡都只係得我一個人,成件事總之好奇怪,過咗10幾分鐘,一個站都冇停到...
回復

國務大臣

外交大臣兼印太發展事務大臣

雅瑟斯領地大臣

掌禮大臣

臨時議會議員

快活谷臨時市長

存款

啱啱補完課嘅我就冇理咁多,坐響度就恰著咗。
大公無私 齊唱聖詩
無私精神 醒腦醒神
回復

國務大臣

臨時議會議員

存款

朱驃 發表於 2023-9-1 10:24
啱啱補完課嘅我就冇理咁多,坐響度就恰著咗。

訓訓下,就唔知過咗幾耐,先醒翻,㗎車仲係一個站都未停,但係啲人已經唔見曬,我心諗係咪我坐過站
回復

管理員

樞密院議長

國防大臣

臨時議會議員

舶寮洲臨時市長

存款

律柏倫 發表於 2023-9-1 10:31
訓訓下,就唔知過咗幾耐,先醒翻,㗎車仲係一個站都未停,但係啲人已經唔見曬,我心諗係咪我坐過站 ...

我睇下車門上面個地圖, 嘗試睇下架車去到咩位置
點知全部都冇著燈
回復

首相

首相

教育大臣

臨時議會議員

淺灣臨時市長

存款

亞厘畢 發表於 2023-9-1 10:46
我睇下車門上面個地圖, 嘗試睇下架車去到咩位置
點知全部都冇著燈

我心諗無理由gah 都差唔多半個鐘啦
回復

管理員

臨時議會議長

內政大臣

曼城臨時市長

存款

睇下D站牌,D字好似怪怪地,又咩陰角,紀文思廣場,到底我係唔係睇錯野呢
回復

國務大臣

臨時議會議員

存款

伍承芳 發表於 2023-9-1 11:22
睇下D站牌,D字好似怪怪地,又咩陰角,紀文思廣場,到底我係唔係睇錯野呢 ...

突然,㗎車開始慢慢減速,廣播播出咗一段我聽唔明,但係又格外毛骨悚然嘅雜音,似乎暗示緊㗎車準備埋站。過咗一陣,㗎地鐵終於停低咗,果個係一個好奇怪嘅地鐵站,個名係... 陰角站?我從來冇聽過呢個站名,係咪我嘅錯覺?我應唔應該落車?
回復

管理員

樞密院議長

國防大臣

臨時議會議員

舶寮洲臨時市長

存款

律柏倫 發表於 2023-9-1 12:39
突然,㗎車開始慢慢減速,廣播播出咗一段我聽唔明,但係又格外毛骨悚然嘅雜音,似乎暗示緊㗎車準備埋站。 ...

車門慢慢打開, 但係望出去成個月台都冇人, 而且燈光仲好陰暗
回復

首相

首相

教育大臣

臨時議會議員

淺灣臨時市長

存款

亞厘畢 發表於 2023-9-1 13:42
車門慢慢打開, 但係望出去成個月台都冇人, 而且燈光仲好陰暗

行前少少,見到有個站牌,上一個站叫做太子站,但太子站唔係喺2027年因為去殖民化而改左名咩?今年喺2047年woh,唔通我番左去2027之前?
回復

國務大臣

臨時議會議員

存款

紀文思 發表於 2023-9-1 14:27
行前少少,見到有個站牌,上一個站叫做太子站,但太子站唔係喺2027年因為去殖民化而改左名咩?今年喺2047 ...

我心諗唔係呀嘛,唔通我翻咗去2023年?!
我慢慢行到月台深處,我呢件全白色嘅校服喺陰暗嘅環境下都幾顯眼。行下行下,地鐵突然關上咗門,我跑過去諗住上翻車,點知都係開走咗,留返我自己一個喺嗰咁得人驚嘅車站入邊。
我心諗我只今年先15歲,唔想咁早死。
回復